Для рецепту Вам знадобиться:
- карась (200г) - 4 шт.
- гострий червоний перець (стручок) - 4 шт.
- сік - 2 лимонів
- петрушка (рубана) - 6 ст.л.
- оливкова олія - 12 ст.л.
- сіль, перець - за смаком
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 2 зубчики
- селера (черешок) - 2 шт.
- помідори (великі м'ясисті) - 2 шт.
- сухе біле вино - 80 мл - цукор за смаком
- чебрець (листя) - 1 ч.л.
- білий хліб (тертий) - 4 ст.л.
- базилік (листя) - 8 шт.
- вермут - 2 ст.л.
Стручки перцю нарізати кубиками. Змішати з лимонним соком, 4 ст. ложками петрушки і 4 ст. ложками оливкової олії. Приправити рибу і намазати маринадом. Залишити на 60 хвилин. Цибулю, часник і селеру, нарізати кубиками. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати м'якоть кубиками. Розігріти в сотейнику 4 ст. ложки оливкової олії. Підсмажити цибулю і часник. Додати селеру і згасити його. Приправити сіллю, перцем, цукром і влити вино. Накрити і тушкувати 5 хвилин. Підмішати чебрець і 2 ст. л. петрушки.Нагріти духовку до 220 градусів. Влити в глиняну форму 2 ст. ложки оливкової олії. Покласти 1/2 помідорів і трохи сельдерейно-цибульного маси. Накрити скибочками риби, полити маринадом і покрити рештою помідорами і сельдерейно-цибульного сумішшю. Посипати крихтами хліба. Нарізати смужками базилік, перемішати його з вермутом і 2 ст. ложками оливкової олії. Полити рибу. Запікати 10 хвилин.
0 коментарів