Запечений карась з зеленню

Запечений карась з зеленню

Для рецепту Вам знадобиться:

  • карась (200г) - 4 шт.
  • гострий червоний перець (стручок) - 4 шт.
  • сік - 2 лимонів
  • петрушка (рубана) - 6 ст.л.
  • оливкова олія - 12 ст.л.
  • сіль, перець - за смаком
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • селера (черешок) - 2 шт.
  • помідори (великі м'ясисті) - 2 шт.
  • сухе біле вино - 80 мл - цукор за смаком
  • чебрець (листя) - 1 ч.л.
  • білий хліб (тертий) - 4 ст.л.
  • базилік (листя) - 8 шт.
  • вермут - 2 ст.л.

​Стручки перцю нарізати кубиками. Змішати з лимонним соком, 4 ст. ложками петрушки і 4 ст. ложками оливкової олії. Приправити рибу і намазати маринадом. Залишити на 60 хвилин. Цибулю, часник і селеру, нарізати кубиками. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати м'якоть кубиками. Розігріти в сотейнику 4 ст. ложки оливкової олії. Підсмажити цибулю і часник. Додати селеру і згасити його. Приправити сіллю, перцем, цукром і влити вино. Накрити і тушкувати 5 хвилин. Підмішати чебрець і 2 ст. л. петрушки.Нагріти духовку до 220 градусів. Влити в глиняну форму 2 ст. ложки оливкової олії. Покласти 1/2 помідорів і трохи сельдерейно-цибульного маси. Накрити скибочками риби, полити маринадом і покрити рештою помідорами і сельдерейно-цибульного сумішшю. Посипати крихтами хліба. Нарізати смужками базилік, перемішати його з вермутом і 2 ст. ложками оливкової олії. Полити рибу. Запікати 10 хвилин.

2017-06-01 Кухня рибалки 404

Подібні публікації


0 коментарів


Для того, щоб залишити коментар, увійдіть або зареєструйтесь.