Для рецепту Вам знадобиться:
- щука - 1 шт.(приблизно на 2 кг)
- панірувальна борошно - 100г
- молоко - 3 ст.л.
- копчене сало - 100г
- цибуля ріпчаста (маленький) -1 шт.
- гриби - 100г
- анчоус (розмелений) - 3 шт.
- петрушка - за смаком
- вершкове масло - 100г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 1/2 часточка
для соусу:
- сметана - 1/8 л
- сіль, перець - за смаком
- лимонний сік - за смаком
- перець - 1 ч.л.
Щуку використовувати без кісток, але з головою і хвостом. Добре промити, обсушити зовні і зсередини, посолити. Змішати панировочную борошно з молоком і поставити набухати. Сало нарізати дрібними кубиками, покласти на гарячу сковороду і підсмажити в жирі дрібно нарізаний лук. Як тільки він придбає необхідний колір, покласти туди ж дрібно нарізані гриби і все добре згасити 10 хвилин. Коли гриби просмажаться, трохи остудити і потім замісити разом з панірувальною сумішшю, анчоусами і невеликою частиною дрібно нарізаної петрушки в однорідне тісто.
Начинити їм рибу, зашити отвір. Укласти щуку в змащену маслом форму, додати підлога-цибулини і роздавлений часник, зверху покрити стружками масла і смажити на розігрітій духовці при температурі 180-200С, поливаючи соком що виділяється, приблизно 40 хвилин.
Не даючи щуці охолонути, змішати сметану, сіль, перець, лимонний сік і паприку, закип'ятити разом з соком, що залишилися від смаження, і залити цим соусом щуку. Сервірувати швидко.
0 коментарів