Для рецепту Вам знадобиться:
- сом - 1 кг
- лимон-1/2плода
- хрін (корінь) - 50 г
- борошно - 1 ст. л.
- сметана - 1 склянка
- морква - 1 шт.
- петрушка (корінь) - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 2 невеликі цибулини
- лавровий лист, перець духмяний горошком, сіль - за смаком
Приготувати пряний відвар, додавши в нього лимонний сік, зелень, кілька скибочок лимона. Потім нарізати рибу порційними шматками, добре промити їх у холодній воді, опустити в киплячий бульйон, довести до кипіння і після чого значно зменшити нагрівання. Варити до готовності. Готову рибу викласти на тарілку. Для соусу корінь хріну дрібно натерти, викласти на сковороду з розігрітим маслом, злегка обсмажити (стежити за тим, щоб хрін не потемнів), потім посипати борошном, перемішати, додати сметану, кілька ложок відвару, сіль. Соус обережно прокип'ятити, охолодити. Шматочки риби рясно залити цим соусом. Подати холодним.
0 коментарів