Для рецепту Вам знадобиться:
- - карась (філе по 120г) - 8 шт.
- - яйце - 2 шт.
- - молоко - 50г
- - мука - 100г
- - панірувальні сухарі - 300г
- - шавлія - 1/2 ч.л.
- - часник (сухий) - 1/2 ч.л.
- - перець чилі (мелений) - 1/2 ч.л.
- - вершки - 100г
- - шампанське - 150г
- - фенхель - 300г
- - кукурудзяне або соєве масло - 250г.
Помийте рибу та витріть насухо, у мисці змішайте яйця і молоко, у другій мисці змішайте панірувальні сухарі і спеції. Обваляйте шматки риби в борошні, вмочіть у яично-молочну суміш і обваляйте в суміші сухарів і спецій. Розігрійте олію до 180С і обсмажуйте шматки риби до золотисто-коричневої кірочки. Час приготування залежить від величини шматків. Вершки і шампанське з додаванням солі і перцю збийте і проваріть 10-15 хвилин на повільному вогні. Наприкінці додайте розведену 1 ч. ложку крохмалю.
Порційні шматки фенхеля обсмажте на олії, що залишилася. Викладіть шматки риби на блюдо і полийте вершково-шампанським соусом. По краях страви викладіть фенхель. Поєднується з марочним портвейном.
0 коментарів