Фаршировані судак чи сиг з гарніром

Фаршировані судак чи сиг з гарніром

Для рецепту Вам знадобиться:

  • судак - 1кг
  • білий хліб - 100г
  • молоко - 1/2 склянки
  • вершкове масло - 500г
  • перець (мелений) - 1/2г
  • петрушка, селера - 50г
  • картопля - 1/2 кг
  • кріп - 15г або петрушка (зелені) - 30г
  • цибуля - 100г
  • морква - 100г
  • сіль - за смаком

для соусу:

  • бульйон - 2-2 .5 склянки
  • борошно пшеничне - 25г
  • вершкове масло - 30г
  • сіль - за смаком.

Судака або сига очистити від луски, обрубати плавники та хвіст, вийняти зябра. З боку спинки підрізати у хребетної частини обидва філе (не розрізаючи почеревини), надрубати і переламати у хвоста та голови хребет і вийняти його і нутрощі. Через утворений з боку спини отвір зрізати реброві кісточки. Рибу промити, зрізати з неї м'якоть, залишивши на шкірі шар товщиною приблизно 5 мм. Зрізану м'якоть пропустити через м'ясорубку, додати до неї білий хліб намочений в молоці, і пропустити вдруге через м'ясорубку. Фарш заправити рубаним і злегка обсмаженим ріпчастою цибулею, сіллю, меленим перцем, посипати кропом або зеленню петрушки і добре перемішати. Нафарширувати їм рибу, з'єднати верхні краї філе і, щоб краще зберегти форму риби, загорнути в марлю і перев'язати у голови і хвоста шпагатом.

Підготовлену рибу викласти на підмаслену ґратку котла, в гусятницю або на вузький лист з високими бортами, додати до неї нашинковані і злегка обсмажені на олії цибулю, моркву, петрушку і селеру, залити невеликою кількістю підсоленого кип'ятку і, накривши посуд кришкою, закип'ятити, а потім поставити на 25-35 хвилин в духовку або на слабкий вогонь плити.

Картоплю очистити, промити, опустити в киплячу підсолену воду і відварити. Готову рибу вийняти з котла. В бульйон покласти прогріту з маслом і потім охолоджену борошно, добре перемішати його, закип'ятити, заправляти за смаком сіллю і меленим перцем.

Перед подачею до столу рибу розрізати (поперек) на однакові шматки, викласти на тарілки і залити соусом, поруч викласти картоплю, все посипати зеленню. Фарширована риба подається зазвичай холодною. Її можна приготувати не тільки в цілому вигляді, але і шматками.

2017-06-01 Кухня рибалки 0 332

Подібні публікації


0 коментарів

Unauthorized


Для того, щоб залишити коментар, увійдіть або зареєструйтесь.